Betsy Osieck: twee vazen met veldbloemen

betsy

Betsy Osieck, één van de Amsterdamse Joffers, was bevriend met Lizzy Ansingh. Ze schilderde meest portretten, maar schilderde net als Ansingh ook vazen met bloemen. Ik weet niet in welk jaar ze dit schilderij heeft gemaakt, olieverf op doek, het verbaast me wel dat op kunstveilingen dit soort werken voor zo weinig geld van de hand gaan. Ze kosten soms minder dan wat je heden ten dage betaalt voor het doek, de verf en de lijst. Dit schilderij heeft niet meer de originele lijst die ongetwijfeld verguld was, deze lijst is vrij nieuw en sober. Het doek is ook opnieuw opgespannen, ik denk dat het hele schilderij gerestaureerd is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s